+++ Adviesraad
center for sustainable justice


Conflictoplossing is meer dan GeschilbeslechtingKlik hier

Raad van Advies

 

Leden:

 

Prof. (em.) dr. Cees Flinterman (voorzitter)

Prof. C. Flinterman C. (Cees) Flinterman is emeritus hoogleraar rechten van de mens aan de Universiteit Utrecht en honorair hoogleraar Verenigde Naties en de rechten van de mens aan de Universiteit Maastricht.

Hij studeerde rechten te Leiden en aan de University of Virginia (USA) en promoveerde in 1981 aan de Universiteit Leiden. Hij doceerde aan de universiteiten van Leiden, Ghana, Maastricht en Utrecht en werkte enkele jaren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Gedurende zijn academische loopbaan vervulde hij een groot aantal bestuurlijke functies. Hij was onder meer decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht, directeur van het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) van de Universiteit Utrecht en directeur van de landelijke Onderzoekschool Rechten van de Mens.

Hij was lid van het Verenigde Naties Comité inzake de Uitbanning van Discriminatie van Vrouwen (CEDAW) en van het Verenigde Naties Mensenrechtencomité (Human Rights Committee). Zijn publicaties liggen op het terrein van het internationaal recht, de rechten van de mens en het (vergelijkend) staats- en bestuursrecht.

 

Drs. Dien de Boer - Kruyt

 

Mr Laurien Koster

 

Drs Jaap van Straalen

 

Prof. dr. Rogier Hartendorp